جنگل های زیبای ایران کدامند؟(۱)        

اگرچه ایران کشوری گرم و خشک و کویری است، ولی این دلیل نمی‌شود که جنگل‌های سرسبز با درختان سربه فلک کشیده نداشته باشد. بر روی هم سه میلیون و چهار صد هزار هکتار جنگل در دامنه‌های شمالی کوه‌های البرز و شهرهای ساحلی دریای خزر وجود دارد و  مساحت جنگل‌های نقاط دیگر کشور نیز به سه میلیون هکتار می‌رسد.

جنگل‌ها به دلیل هوای خنکشان و زیبایی و افسونگری که دارند، برای من و شمایی که گرفتار زندگی روزمره شهر و دود و دمش هستیم فرصتی است هرچند کوتاه برای دور شدن از همه اینها و نفسی تازه کردن، به شرطی که نفس جنگل‌ها را با آلوده کردنشان نگیریم. جنگل های ایران فقط در شمال آن قرار نگرفته اند، به نظر شما جنگل های زیبای ایران کدام‌هاست؟

جنگل گیسوم

 

یکی از دیدنی‌ترین جنگل‌های شمال ایران، جنگل گیسوم در تالش است. جنگل های گیسوم که مساحتی بالغ بر ۸۰ هکتار دارد از آن جهت زیباست که از دالانی سرسبز و پر دارو درخت می‌گذرد و به دریا می‌رسد. در گیسوم ۷۶ گونه گیاهی شناسایی شده که ۲۱ گونه آن چوبی و بقیه گونه‌ها علفی هستند و  بیشتر درختانش را انجیلی یا آسون‌دار تشکیل می‌دهند.

در جنگل گیسوم جدا از راه رفتن در بین درختان و حال و هوایی عوض کردن، همه امکانات برای یک خوشگذرانی حسابی فراهم است. هم میتوان زیر آلاچیق‌ها نشست، هم تنی به آب زد، هم روی شن‌های ساحل گیسوم دراز کشید، هم از فروشگاه های صنایع دستی سوغات خرید. نگران اقامت و خورد و خوراک هم نباشید که اینجا پر از رستوران و ویلاهای ساحلی است.

در سفر به گیسوم نباید دیدن آبشار ویسادار را از دست داد، ضمن اینکه این منطقه با قلعه رودخان و اسالم هم فاصله ای ۱۰ کیلومتری دارد.

مسیر دسترسی: گیسوم در ۱۷ کیلومتری تالش قرار گرفته. از رشت به سمت آستارا بروید. بعد از رسیدن به پره سر، ۵ کیلومتر دیگر بروید. ورودی جنگل در سمت راست جاده است.

جنگل دالخانی

 

جنگل دالخانی در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی رامسر، به دالان بهشت معروف است. آنچه هوس رفتن به دالخانی را در سر می‌اندازد، جدا از بکر بودن آن، مه‌ای است که این جنگل‌ها را در برگرفته. جنگل دالخانی یکی از نزدیکیترین مسافت‌ها را تا دریا دارد به طوری که بعد از ۱۰ کیلومتر پیشروی، ساحل پیش رویتان است.

دالخانی از ابتدای جاده میرزا کوچک‌خان شروع می‌شود و مسیر جنگل را که ادامه بدهید به ییلاقات شگفت‌انگیز جنت رودبار و گرسماسر و گلین می‌رسید. در طول مسیرتان هم رستوران هایی هست که میتوانید خودتان را به غذاهای لذیذ شمالی مهمان کنید.

مسیر دسترسی: جنگل دالخانی در مسیر رامسر به تنکابن قرار گرفته. برای رسیدن به دالخانی می توانید از مسیر کتالم ـ هریس (جاده میرزا کوچک خان) – دالخانی بگذرید یا از خروجی شهر رامسر ، بعد از حدود ۷ کیلومتر در مسیر آسفالته رامسر به تنکابن، به سه راهی جنت رودبار میرسید. ۲۳کیلومتر که بروید جنگل‌های دالخانی پیش رویتان است.

جنگل های ارسباران

جنگل‌های ارسباران در شمال شرقی آذربایجان شرقی و در فاصله ۲۲۱ کیلومتری از تبریز واقع شده. ارسباران به دلیل انبوه و کثرت کوه هایش به قره داغ نیز مشهور است. این جنگل ها که از طرف سازمان جهانی یونسکو به زیست کره معروف شده قابلیت‌های گردشگری زیادی دارد. مثلا چی؟ ارسباران در بهار و تابستان یکی از مطبوع‌ترین هواها را دارد. در تابستان دمای هوای این منطقه به ۱۵ درجه می‌رسد و در گرمترین موقع روز هم از ۲۳ درجه فراتر نمی‌رود.

ارسبارن که پارک ملی محسوب می‌شود تنوع جانوری زیادی دارد. ۲۲۰ گونه پرنده، ۳۸ گونه خزنده، ۵ گونه دوزیست، ۴۸ گونه دار و ۲۲ گونه ماهی در این منطقه زندگی می‌کنند  و یکی از مناطق احیای مارال(آهو) هم هست.

تنوع گیاهی ارسباران بسیار زیاد است. ۱۵ درصد از گونه‌های گیاهی ایران فقط در این منطقه است که ۴۶ درصدش کاربرد دارویی دارد، ۲۰ درصدش زینتی و ۱۷ درصدش خوراکی محسوب می شود. عمده درختان این منطقه را بلوط، کیکم، سماق، زرشک، انار وحشی، سیب وحشی، گلابی وحشی و بوته‌های تمشک و زغال‌اخته تشکیل می‌دهد به اضافه میوه‌ای به اسم قره قات که بسیار خوشمزه و ترش است و فصل چیدنش اواسط تابستان.

ارسباران با اهر، کلیبر و ورزقان مرز مشترک دارد. بزرگترین مجتمع آب‌درمانی کشور یعنی تاسیسات آب درمانی کلیبر در نزدیکی روستای متاللی یکی از جاذبه های سفر به این منطقه است. در مسیرتان برای رسیدن به ارسباران دیدن قلعه بابک اگر از کلیبر میروید از دست ندهید.

مسیر دسترسی: پس از حرکت از تبریز تا رسیدن به اهر، ۱۱۰ کیلومتر در پیش دارید، جاده مسیرتان تقریبا تا وسط اهر می‌رود و  بعد از عبور از کنار قبرستان شهر، وارد جاده اهر به سمت کلیبر خواهید شد.

مسیر دیگر رفتن به جلفا و دیدن جاذبه های بسیارش و سپس رانندگی در کنار  رود ارس و مرز و رسیدن به ارسباران است.

جنگل های حرا

جزیره قشم به جزیره عجایب هفتگانه معروف است و جنگل های حرا یکی از این عجایب. حرا یا مانگرو که یکی از مقاومترین گونه‌های گیاهی است،موقع مد در آب فرو می‌رود و شگفتی اش همینجاست. حرا، گیاهی از تیره شاه‌ پسند است. دانه آن روی درخت مادر می‌ روید و نهال تولید می‌ کند. بعد از  درخت جدا می‌ شود و در مرداب می‌ افتدو استثنایی بودن این جنگل ها که بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون سال عمر دارند از این روست که در آب شور زندگی می‌کنند. حرا دو بار در شبانه روز در آب فرو می‌رود و از آنجا که عمق آب بیشتر از یک تا دو نیم متر نیست ۶ تا ۷ ساعت نمایان می‌شود.

به این گیاه در بندر عباس حرا، در بلوچستان تمر و در بعضی از نقاط تول می‌گویند. به عربی هم به شور و شوری معروفند. این منطقه محل زندگی پرندگان، دوزیستان و آبزیان زیادی است که تماشای آنها خود دلیل سفر به این منطقه است.

در  دو سمت خور جاسک و چابهار هم حراهایی به شکل پراکنده دیده می‌شود. اما اگر بخواهید حراهای انبوهی ببینید باید به قشم، میان سواحل قشم، پل و بندر خمیر بروید و راه رفتن به میانش نیز با قایق است.

چطور از بهم ریختن فونت در word جلوگیری کنیم؟

راهنمای قدم به قدم بازی Limbo

۱۰ واقعیت جالب در مورد مثلث برمودا که شاید نمی دانستید

جنگل ,هم ,های ,دالخانی ,منطقه ,ارسباران ,این منطقه ,جنگل های ,یکی از ,است جنگل ,رسیدن به

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بوستر پمپ |برای پس از مرگم.. عایق پلاستیکی پنجره آسان مش معرفی اماکن تاریخی و دیدنی اصفهان اموزش ابتدایی برنامه نویسی c# افکارم مهربانو مدرسه شاد روزانه های مانا شارژ رایگان